LEGEA 307 DIN 2006 ACTUALIZATA 2011 PDF

  • June 13, 2019

de interes public Data: MO / Abroga Ordinul 9/ Intra in vigoare in 51/ Data: MO / Download producatorilor la retelele electrice de interes public data: Download. Legea 95/ privind Reforma Sanatatii actualizata Legea · Legea extras cu obligatiile administratorului sau conducatorului · Legea. T4 PartB Preseen Sep Nov Uploaded Legea Din Privind Apararea Impotriva Incendiilor. Uploaded LEGE Nr1 Actualizata Uploaded.

Author: Zolora Moogugor
Country: Mauritius
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 1 November 2010
Pages: 404
PDF File Size: 9.45 Mb
ePub File Size: 12.28 Mb
ISBN: 864-4-91640-506-8
Downloads: 14567
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazizilkree

Exista recidiva si in cazurile in care actkalizata dintre pedepsele prevazute in alin. Vatamarea corporala savarsita de catre un functionar public, in conditiile alin. Daca infractiunea ulterioara este savarsita din culpa, instanta poate dispune si pentru aceasta infractiune executarea pedepsei la locul de munca.

Cumpără forma actualizată

Daca retragerea marturiei a intervenit in cauzele penale dupa ce s-a produs arestarea inculpatului sau in toate cauzele dupa ce s-a pronuntat o hotarare sau dupa ce s-a dat o alta solutie ca urmare a marturiei mincinoase, instanta va reduce pedeapsa potrivit art.

Revocarea suspendarii conditionate nu are loc decat 2101 cazul cand, in cursul termenului de leggea, condamnatul savarseste din nou infractiunea de abandon de familie. Dezastrul consta in distrugerea sau degradarea unor mijloace de transport in comun, de marfuri sau persoane, ori a unor instalatii sau lucrari si care a avut ca urmare moartea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori sanatatii mai multor persoane. Daca legea noua prevede in locul pedepsei inchisorii numai amenda, pedeapsa aplicata se inlocuieste cu amenda, fara a se putea depasi maximul special prevazut actualuzata legea noua.

Nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive.

In cazul cand pedeapsa prevazuta de lege este detentiunea pe viata, se aplica pedeapsa inchisorii de la 2 la 10 ani. Degradarea militara se aplica in mod obligatoriu condamnatilor militari si rezervisti, daca pedeapsa principala stabilita este inchisoarea mai mare de 10 ani sau detentiunea pe viata.

Minorii condamnati la pedeapsa inchisorii executa pedeapsa separat de condamnatii majori sau in locuri de detinere speciale, asigurandu-li-se posibilitatea de a continua invatamantul general obligatoriu si de a dobandi o pregatire profesionala potrivit cu aptitudinile lor. Este de asemenea complice persoana care promite, inainte sau in timpul savarsirii faptei, ca va tainui bunurile provenite din aceasta sau ca va favoriza pe faptuitor, chiar daca dupa savarsirea faptei promisiunea nu este indeplinita.

Fapta care a adus vatamare mai multor persoane atrage raspunderea penala, chiar daca plangerea prealabila s-a facut sau se mentine numai de catre una dintre ele. Termenul de prescriptie a executarii pedepsei amenzii aplicate persoanei juridice este de 5 ani.

Amenintarea, adresata unui stat, unei organizatii internationale sau unei persoane fizice ori juridice, cu folosirea materialelor nucleare sau a altor materii radioactive, in scopul de a provoca vatamarea corporala sau moartea unor persoane ori pagube materiale, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani. HG privind stabilirea zilelor de 24 si 31 decembrie ca zile libere a fost publicata in M. In cazul aplicarii concomitente a dispozitiilor cu privire la circumstante agravante, recidiva si concurs de infractiuni, pedeapsa amenzii pentru persoana juridica poate fi sporita pana la maximul general.

  BRUNEL MOOD SCALE QUESTIONNAIRE PDF

Este de asemenea in legitima aparare si acela care din cauza tulburarii 20006 temerii a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului si cu imprejurarile in care s-a produs atacul.

In cazul aplicarii concomitente a dispozitiilor cu leea la circumstante agravante, recidiva si concurs de infractiuni, pedeapsa inchisorii nu poate depasi 25 de ani, daca maximul special pentru fiecare infractiune este de 10 ani sau mai mic, si 30 de ani, daca maximul special pentru cel putin una dintre infractiuni este actualizsta mare de 10 ani.

Interzicerea drepturilor prevazute in art. Daca actele savarsite pana in momentul impiedicarii constituie o alta fapta prevazuta de legea penala, participantului i se aplica pedeapsa pentru aceasta fapta. Constituie tentativa si producerea sau procurarea mijloacelor, a instrumentelor sau luarea de masuri in vederea comiterii faptei prevazute la alin. Neaplicarea pedepsei detentiunii pe viata. Actele de perversiune sexuala cu o persoana care nu a implinit varsta de 15 ani se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.

Daca acestia nu pot asigura supravegherea in conditii satisfacatoare, instanta dispune incredintarea supravegherii minorului, pe acelasi interval de timp, unei persoane de incredere, de preferinta unei rude mai apropiate, la cererea acesteia, ori unei institutii legal insarcinate cu supravegherea minorilor.

Persoanele prevazute in prezentul articol nu vor fi expulzate daca exista motive serioase de a se crede ca risca sa fie supuse la tortura in statul in care urmeaza a fi expulzate. Conditiile de prestare a muncii, durata si plata acesteia, precum si repartizarea veniturilor cuvenite condamnatilor sunt stabilite prin legea privind executarea pedepselor.

Banii, valorile sau orice alte bunuri care au facut obiectul luarii de mita se confisca, iar daca acestea nu se gasesc, condamnatul este obligat la plata echivalentului lor in bani. Instigarea publica si apologia infractiunilor. Daca fapta prevazuta in alin.

Racordare la rețele de interes public

Scopul pedepsei este prevenirea savarsirii de avtualizata infractiuni. Este in stare de necesitate acela care savarseste fapta pentru a salva de la un pericol iminent si care nu putea fi inlaturat altfel, viata, integritatea corporala sau sanatatea sa, a altuia sau un bun important al sau ori al altuia sau un interes obstesc. Torturarea, mutilarea sau exterminarea celor prevazuti in alin.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci cand a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din greseala sau din intamplare.

  F2812 TUTORIAL PDF

In cazul in care, inainte de inceperea executarii pedepsei intr-o inchisoare militara, condamnatul a fost trecut in rezerva, pedeapsa se executa intr-un loc de detinere.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta de a obliga o persoana, prin constrangere, sa participe la serviciile religioase ale vreunui cult, sau sa indeplineasca un act religios legat de exercitarea unui cult.

La stabilirea pedepsei pentru infractiunea savarsita dupa ramanerea definitiva a hotararii de suspendare nu se mai aplica sporul prevazut de lege pentru recidiva. Termenul de prezentare prevazut in alineatul precedent se prelungeste cu 10 zile, in cazul in care cei chemati la mobilizare sau concentrare se afla in strainatate.

Daca fapta prevazuta in alineatul precedent se savarseste in timp de razboi, legae este inchisoarea de la unu la 5 ani. Pirateria care a produs consecinte 3077 de grave sau a avut ca urmare moartea victimei se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi. Actuallzata aparata de pedeapsa persoana care, dupa savarsirea faptei, isi reia de buna-voie indatoririle.

Masurile fiscale OUG nr.

Integral: Codul penal, actualizat , prin Legea /

Revocarea este obligatorie in cazul cand fapta savarsita este o infractiune contra sigurantei statului, o infractiune contra pacii si omenirii, o infractiune de omor, o infractiune savarsita cu intentie care a avut ca urmare moartea unei persoane sau o infractiune prin care s-au produs consecinte deosebit de grave.

Lovirea sau orice acte de violenta, savarsite lwgea unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitiul functiunii ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Calcarea consemnului de catre santinela aflata in serviciu de garda sau de paza pe langa depozitele de armament, munitii sau materiale explozive, dinn frontiera ori in alte posturi de un deosebit interes militar sau de stat, ori daca fapta ar fi putut avea urmari grave, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Daca fapta este savarsita prin folosire de violente, de arme sau de alte instrumente ori de catre doua sau mai multe persoane impreuna, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 8 ani. Anularea se dispune si in cazul in care hotararea de condamnare pentru infractiunea descoperita ulterior se pronunta dupa ce pedeapsa a fost executata la locul de munca sau considerata ca executata.